2024. március 28. csütörtök
Hírek a meteorológia világából

HungaroMet: 2021. november 5. 10:00

Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó – PLANET Budapest 2021

Széles nemzetközi részvétellel hazánkban rendezik meg 2021. november 29. és december 5. között a Planet 2021 fenntarthatósági konferenciát, Áder János fővédnökségével. A Planet 2021 keretében Hungexpo területén megrendezett magas szintű világtalálkozó vendége lesz a WMO Főtitkára, Petteri Taalas is, aki a Water and Food Security – A Gate to Support Transformation and Address Climate Crisis? címmel megrendezésre kerülő kerekasztal-beszélgetésen vesz részt.

A Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó a visegrádi országok közös fenntartható fejlődéssel foglalkozó rendezvénye. Célja, hogy felhívja a közönség, különösen a fiatalok figyelmét a kedvezőtlen környezeti, társadalmi és gazdasági folyamatokra, illetve bemutassa, hogy ezek a negatív, az emberiség jövőjét beárnyékoló változások még visszafordíthatók.

A Planet Budapest egy héten keresztül számos szakmai kiállítót – köztük az Országos Meteorológiai Szolgálatot – mutat be a visegrádi országokból, akik technológiai fejlesztéseikkel, innovatív termékeikkel és szolgáltatásaikkal segíthetik elő a fenntarthatósági fordulatot. Mindemellett látványos, szórakoztató és informatív programokat kínál a rendezvény, átfogó képet adva a természetről, életmódunkról, a minket körülvevő folyamatokról, kézzelfogható megoldásokat kínálva a fenntartható hétköznapokhoz.