A klímaváltozás okozta sérülékenység vizsgálata,
különös tekintettel a turizmusra és a kritikus infrastruktúrákra

Események

2015. december 8.

A „KRITéR – A klímaváltozás okozta sérülékenység vizsgálata, különös tekintettel a turizmusra és a kritikus infrastruktúrákra” projekt zárórendezvénye az Országos Meteorológiai Szolgálat dísztermében, 2015. december 8-án került megrendezésre.

A rendezvény célja a döntéshozók, az éghajlati információk felhasználói és az érdeklődők tájékoztatása volt a projekt eredményeiről, továbbá a projekt résztvevői által felismert későbbi fejlesztési lehetőségekről.

A zárórendezvényen elhangzott előadások és további információk az esemény honlapján érhetők el.

2015. augusztus 13.

Hogyan hat a klímaváltozás a közlekedésre?
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság augusztus 13-án a projekthez kapcsolódóan szakmai egyeztetést tartott a Létfontosságú Rendszerek és Létesítmények Informatikai Biztonsági Eseménykezelő Központban, „A klímaváltozás okozta sérülékenység vizsgálata a kritikus infrastruktúrákra” témában. Az egyeztetésről összefoglaló jelent meg a BM OKF honlapján.

2015. június 29.

Az „RCMTéR – A sugárzási kényszer változásán alapuló új éghajlati szcenáriók a Kárpát-medence térségére”, valamint a „KRITéR – A klímaváltozás okozta sérülékenység vizsgálata, különös tekintettel a turizmusra és a kritikus infrastruktúrákra” projektek közös hatásvizsgálói konzultációs workshopot szerveztek 2015. június 22-én 9 órai kezdettel az Országos Meteorológiai Szolgálat székházában. A rendezvény célja az volt, hogy lehetőséget teremtsen a párbeszédre a várható éghajlatváltozást kutató meteorológus és a meteorológiai információkat felhasználó hatásvizsgáló szakemberek között.

A workshopon elhangzott előadások, a megvitatott kérdések és további információk az esemény oldalán érhetők el.

2015. június 10.

Az „KRITéR – A klímaváltozás okozta sérülékenység vizsgálata, különös tekintettel a turizmusra és a kritikus infrastruktúrákra” projekt nyitórendezvénye 2015. június 1-én került megrendezésre Budapesten, az Országos Meteorológiai Szolgálat székházában.

A rendezvény célja a döntéshozók, a hatások vizsgálatával foglalkozó szakemberek és a sajtó tájékoztatása volt a projekt feladatairól, céljairól és várható eredményeiről, továbbá lehetőséget teremtett az eredmények potenciális felhasználói számára szakmai és tudományos együttműködések kezdeményezésére.

A nyitórendezvényen elhangzott előadások és további információk az esemény honlapján érhető el.

2015. június 1.

Az „KRITéR – A klímaváltozás okozta sérülékenység vizsgálata, különös tekintettel a turizmusra és a kritikus infrastruktúrákra” projekt nyitórendezvénye 2015. június 1-én 14 órai kezdettel kerül megrendezésre Budapesten, az Országos Meteorológiai Szolgálat székházában.

A meghívó és a részletes program: