2024. július 7. vasárnap
MeteoStúdió

HungaroMet: 2017. szeptember 28. 14:11

Tökéletes kirándulóidő

Skandinávia, illetve a Kelet-európai-síkság északi része fölött markáns anticiklon helyezkedik el a hét utolsó napjaiban. A Kárpát-medence – és így Magyarország is – ennek az anticiklonnak a déli, délnyugati peremén helyezkedik majd el. Csapadékmentes, az átlagosnál egy-két fokkal hűvösebb időben lesz részünk, de éjszakánként már csípős lehet a hideg. Mindkét napra igaz, hogy hajnalra foltokban párássá válik a levegő, köd képződik, de ezek a délelőtt folyamán feloszlanak.

Szombaton is már többórás napsütés várható a változó felhőzet mellett, csapadék sehol sem lesz. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. Hajnalban 3 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet, de egyes északi völgyekben talajmenti fagy sem elképzelhetetlen. A csúcshőmérséklet 18, 19 fok körül alakul.

Vasárnap annyi változásra számíthatunk, hogy kevesebb felhő lesz az égen, így több napsütésre készülhetünk. A szél továbbra sem élénkül meg. A hajnali 3, 8 fokról délutánra 17 és 20 fok közé emelkedik a hőmérséklet (2. ábra). Hajnalban az északi völgyekben ugyancsak lehet gyenge talajmenti fagy.

A legfrissebb meteorológiai információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és a Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.


Az európai időjárási helyzet szombat kora délután az ECMWF modell alapján.
Az anticiklon (M) lényegesen nem változtatja helyzetét a hét utolsó napjaiban.


A vasárnap várható időjárási kép és csúcshőmérséklet az ország területén.