2024. június 20. csütörtök
MeteoStúdió

HungaroMet: 2024. június 19. 15:56

Tomboló nyár

Az előttünk álló éjszaka egy gyenge hidegfront érinti hazánkat, időjárásunkban azonban ez nem zavar sok vizet. Folytatódik a hőség a következő napokban is egészen szombatig, de hogy azután mérséklődik-e valamelyest a hőség, az a videóból kiderül.

HungaroMet: 2024. június 18. 15:18

Hőség és frontok

Emelkedik a hőmérséklet, szerdán a melegrekord is veszélybe kerülhet. A további melegedést egy súroló hidegfront akasztja meg, ami miatt északon, északkeleten 30 fok alá süllyed vissza a maximum. Ugyanakkor a Dél-Alföldön végig 35 fok körüli csúcsérték lesz a jellemző.

HungaroMet: 2024. június 17. 15:30

Perzselő

A következő napokban száraz, napos időjárásban lesz részünk. Egyre erősebb lesz az UV-sugárzás, és fokozódik a hőség is. Legelőbb változás a hétvégén érkezhet, de, hogy milyen mértékben szól majd bele a hőmérséklet alakulásába, abban még van bizonytalanság.

HungaroMet: 2024. június 16. 14:00

Berobban a nyár

Markáns melegedés veszi kezdetét, egyre nagyobb területen számíthatunk hőségre. Emellett általában sok napsütés várható, és az UV sugárzás is nagyon erős lesz.

HungaroMet: 2024. június 15. 13:50

Túl sok vizet nem zavar

Front érkezik, ám mire ideér elgyengül, szétesik, így zápor, zivatar csak néhány helyen alakulhat ki, és lehűlés sem várható. A jövő héten meleg, már-már forró levegő érkezik, egyre nagyobb területen számíthatunk hőségre.

HungaroMet: 2024. június 14. 15:21

Visszatér

Egyre jobban melegszik időjárásunk, visszatér a nyári idő, sőt a jövő hét közepén már kánikula is várható. A hétvégén még egy érintő frontrendszer ront bele a nyugodt idő, de szombaton északnyugaton, míg vasárnap már csak keleten, északkeleten okozhat elszórtan záport, zivatart.

HungaroMet: 2024. június 13. 15:55

Változás

Markáns melegedés kezdődik, a jövő hét közepén már szinte országos kánikulára készülhetünk.

HungaroMet: 2024. június 12. 14:44

Még nem teljesen stabil

A hullámzó front elhagyja a térségünket, de a délkeleti keleti tájakon labilis marad a levegő, ezért ott még kialakulhat zápor, zivatar. A következő napok pedig az emelkedő hőmérsékletről fognak szólni.

HungaroMet: 2024. június 11. 15:09

"Végtelen történet"?

A záporokkal, zivatarokkal tarkított idő nem tart ki a végtelenségig, a hét végétől szárazabbra és egyre melegebbre fordul az idő. A melegedő vizeink is sok fürdőzni vágyót csábíthatnak a strandokra, de a napon csak óvatosan, már erős, nagyon erős lesz az UV sugárzás!

HungaroMet: 2024. június 10. 14:11

Lesz változás a héten...

Hidegfront vonul át, amely mögött mérséklődik a meleg. Záporok, zivatarok továbbra is előfordulnak, majd a hét második felében fokozatosan csökken a csapadékesély, ezzel párhuzamosan ismét melegedésre számíthatunk.

Cikkek száma: