2021. december 1. szerda
MeteoStúdió

OMSZ: 2021. november 30. 16:13

Enyhe indítás

Erős nyugati, délnyugati áramlással egymást követik fölöttünk a légköri frontok. Az enyhülés kis mennyiségű vegyes halmazállapotú csapadékkal érkezik. Csütörtökön hidegfront hoz újabb csapadékot és lehűlést. 

OMSZ: 2021. november 29. 16:16

"Kellemes" novembervég

Lesz itt minden: éjszakai fagy, erős szél, vegyes halmazállapotú csapadék és ez csak a kedd. December első napjai pedig további izgalmakat tartogatnak számunkra.

OMSZ: 2021. november 28. 15:15

Eseménydús napok

Változékony, időnként szeles idő vár ránk több hullámban változó halmazállapotú csapadékkal.

OMSZ: 2021. november 27. 16:04

Csigagyár

Újabb mediterrán ciklon érkezik, hatására több hullámban számíthatunk jellemzően esőre, záporra, de estétől, késő estétől nyugat felől növekszik a halmazállapot-váltás esélye. Délelőtt az Alföldön nagyobb területen lesz szakadozottabb a felhőzet, így ott még kisüthet a nap a front érkezése előtt.

OMSZ: 2021. november 26. 15:51

Ciklonok fogságában

Az időjárásunkat alakító mediterrán ciklon éjszaka távozik, de a hétvégén egy újabb irányítása alá kerülünk, emiatt több hullámban várható csapadék.

OMSZ: 2021. november 25. 15:48

Közeleg a tél

Mediterrán ciklon hatására sokfelé várható kiadósabb csapadék, a nyugati megyékben pedig halmazállapot-váltásra is számítani kell. Az időjárás mozgalmas jellege pedig a folytatásban is megmarad.

OMSZ: 2021. november 24. 16:13

Akkor most kopog?

Katalin kopog is – meg nem is: a fagyos reggelt az ország túlnyomó részén enyhe, egyes helyeken igen enyhe nappal követi. Pénteken azonban igen mozgalmasra, eseménydúsra vált az idő.

OMSZ: 2021. november 23. 15:41

Csípős éjszaka

Anticiklon helyeződik a Kárpát-medence felé. A leálló szél és a nagyrészt derült idő miatt hideg lesz az éjszaka, az ország túlnyomó részén fagypont alá csökken a hőmérséklet, sőt a fagyzugokban -8 fok alatti minimum hőmérséklet is előfordulhat. Szerdán ismét a napsütésé lesz a főszerep. Csütörtökön átmenetileg erősödik a ködhajlam. Péntektől változékony, mozgalams idő köszönt be, ekkor az esőt északnyugaton havas eső, hó is felválthatja.

OMSZ: 2021. november 22. 15:10

A napsütés visszavág

Az átvonuló hidegfront mögött éjszakától egyre szárazabb levegő érkezik a Kárpát-medencébe. Éjjel még lehet kisebb eső, kedden már számottevő csapadék nem valószínű, és egyre nagyobb területen kisüt a nap. A középső megyékben és a déli országrészben egy összeáramlás mentén egy darabig még tarják magukat a felhők, de (kedd) délutántól ott is csökken majd a felhőzet.

OMSZ: 2021. november 21. 14:50

A napsütés a vesztes

A délnyugat felől érkező enyhébb és az észak felől érkező hidegebb légtömeg éppen felettünk találkozik, ennek legnagyobb vesztese a napsütés lesz.

Cikkek száma: