2021. december 1. szerda
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2021.12.01. szerda éjfélig

Fokozatosan mindenütt havas esőre, majd esőre vált a csapadék halmazállapota, a kialakult hóréteg pedig gyors olvadásnak indul.

Megj.: reggelig a nyugati, délnyugati szelet elsősorban az Északi-középhegység magasabban fekvő területein, a Dunakanyarban, illetve a budai hegyekben viharos (65-75 km/h) széllökések is kísérhetik.

2021.12.01. 00:51 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2021. december 1. 01:26 (00:26  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.