2021. július 25. vasárnap
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2021.07.25. vasárnap éjfélig

ZIVATAROK

Nyugat felől - főként az Észak-Dunántúlon - zivatarok vonulnak át, amelyek reggelre a Duna vonaláig juthatnak, délelőtt pedig kelet, északkelet felé haladva legyengülnek, illetve Felvidék felé távoznak.

Napközben elenyésző az esélye zivatar kialakulásának (délután legfeljebb egy-egy gyenge góc alakulhat ki a Dunántúlon), majd késő délutántól, estétől a középső és keleti tájakon ismét nagyobb számban számíthatunk zivatarokra. Ezen belül a legintenzívebb zivatartevékenység az Északi-középhegység környezetében várható az éjszakai órákban, amely hétfő hajnalban is kitarthat.

Erős, viharos (60-90 km/h) széllökések, intenzív csapadék (10-20 mm, néhol 25-30 mm) és jégeső (1 cm körül) társulhatnak a zivatarokhoz, de vasárnap este az északi tájakon akár felhőszakadás is előfordulhat.

HŐSÉG

Az ország nagy részén, délnyugati kétharmadán 25 fok fölött alakul a napi átlaghőmérséklet.

2021.07.25. 03:00 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2021. július 25. 03:16 (01:16  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.