2024. április 16. kedd
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére

2024.04.17. szerda éjfélig

Ma a délkeleti határ közelében a déli órák környékén zivatar kis valószínűséggel előfordulhat. Délutánig a délnyugati részeken a lehulló csapadék mennyisége lokálisan elérheti a 15-20 mm-t. A délnyugati, déli területeken a legerősebb széllökések délutánig átmenetileg elérhetik néhol a 60-70 km/h-t, egy-egy helyen esetleg a 75 km/h-t északi irányból.

Szerda délután nyugaton (inkább csak a határ közelében) egy-egy helyen, esetleg napközben a kb. Salgótarján-Szeged vonala tágabb térségében egy-egy helyen az ég is megdördülhet. Záporok környezetében helyenként jégdara is előfordulhat.

2024.04.16. 10:10 HungaroMet Nonprofit Zrt.

HungaroMet: 2024. április 16. 10:22 (08:22  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.