2023. március 31. péntek
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2023.03.31. péntek éjfélig

Péntek délutánig kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Pénteken késő délutántól, kora estétől az ország északkeleti harmadán, illetve a nyugati, délnyugati határvidék közelében válnak kedvezőbbé a feltételek záporok mellett kisebb eséllyel zivatarok kialakulásához. A legerősebb gócokat intenzív csapadék (10-20 mm), szélerősödés, esetleg apró szemű jég kísérheti.

2023.03.30. 20:12 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2023. március 30. 20:16 (18:16  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.