2023. december 11. hétfő
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2023.12.12. kedd éjfélig

KÖD

Ma napközben az Északi-középhegység térségének kivételével mindenütt feloszlik a köd. Északkeleten ugyanakkor tartósan korlátozottak maradhatnak a látási viszonyok. Keddre virradó éjszaka délen, délnyugaton ismét nagyobb területen képződhet tartós, sűrű köd, mely holnap napközben csak lassan, fokozatosan zsugorodik, emelkedik meg, így egyes körzetekben akár egész nap meg is maradhat. A ködös területeken szitálás, ónos szitálás előfordulhat.

ÉSZAKKELETEN KEVÉS ÓNOS CSAPADÉK

Az esti, éjszakai órákban az Északi-középhegység térségében (ahol ma egész nap fagypont körül marad a hőmérséklet) ismét előfordulhat átmeneti ónos eső (<1 mm mennyiségben). Kedd késő este pedig Borsod térségében alakulhat ki még ónos csapadék, mielőtt megenyhül az idő.

2023.12.11. 10:17 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2023. december 11. 10:22 (09:22  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.