2022. december 1. csütörtök
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2022.12.02. péntek éjfélig

Az előttünk álló éjjel a déli/délkeleti határvidék közelében foltokban sűrű köd előfordulhat. A hajnali óráktól a dél felől érkező csapadékzónából az Alpokalján havazás kezdődhet, majd napközben a Dunántúlon egyre többfelé előfordulhat tartósabb havazás. A lehulló hó síkvidéken jellemzően gyorsan elolvad, megmaradó hórétegre (lepel-3 cm) inkább csak a nyugati hegyekben és a Bakonyban lehet számítani.

2022.12.01. 18:30 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2022. december 1. 18:36 (17:36  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.