2022. július 3. vasárnap
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2022.07.04. hétfő éjfélig

Vasárnap délután a déli és keleti határ közelében kissé labilizálódik a légkör. Itt némi eséllyel egy-egy zápor, zivatar kialakulhat. Hétfőn egy közeledő hidegfronthoz kapcsolódóan délutántól a Kisalföldön, Alpokalján lehet zivatarok kialakulására számítani. Itt az északnyugatira forduló szél átmenetileg viharossá fokozódhat, illetve zivatarban 70 km/h feletti lökések is lehetnek.

A Dunántúl nyugati, északnyugati felén vasárnap visszafogottabb lesz a nappali felmelegedés. Ugyanakkor az ország nagyobb részén 25-28, hétfőn már 26-29 fok körüli napi középhőmérséklet várható.

2022.07.03. 09:30 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2022. július 3. 09:48 (07:48  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.