2023. december 11. hétfő
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2023.12.11. hétfő éjfélig

Nagy területen várható köd, sűrű köd. A látási viszonyok hétfőn napközben a legtöbb helyen fokozatosan javulnak.

A fagyos tájakon a reggeli órákban előfordulhat átmeneti gyenge ónos eső, később már csak az Északi-középhegységben lehet, ott is csökkenő eséllyel. Borsod északi részein, a Zempléni-hegységben a hétfői havazásból újabb vékony (lepel-2 cm) hóréteg keletkezhet.

2023.12.11. 05:29 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2023. december 11. 05:32 (04:32  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.