2023. március 26. vasárnap
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2023.03.26. vasárnap éjfélig

Az esti, éjszakai órákban a Dunántúlon illetve északkeleten a záporok mellett helyenként zivatarok is kialakulhatnak. Vasárnap napközben kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem valószínű, azonban az esti óráktól a nyugat felől érkező csapadékzónában a Dunántúlon zivatarok is előfordulhatnak, melyeket szélerősödés és apró szemű jég kísérhet.

2023.03.25. 19:57 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2023. március 25. 20:02 (19:02  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.