2024. február 26. hétfő
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére

2024.02.27. kedd éjfélig

Kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

(Megj.: Az éjszaka folyamán elsősorban a Dunántúlon (nagyobb valószínűséggel a délnyugati részein), illetve az Északi-középhegységben sűrű ködfoltok is kialakulhatnak - ezek viszont várhatóan a reggeli, délelőtti órákban megszűnnek.)

2024.02.26. 21:55 HungaroMet Nonprofit Zrt.

HungaroMet: 2024. február 26. 21:56 (20:56  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.