2024. május 27. hétfő
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2024.05.27. hétfő éjfélig

Éjjel kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem valószínű (egy-egy zivatar nem kizárt a Dunántúlon). Hétfőn néhol (nagyobb valószínűséggel a délkeleti és északnyugati harmadban) alakulhat ki kevés zivatar, de az ország középső sávjában sem kizárt előfordulásuk. A cellákat átmeneti viharos széllökés (60-75 km/h), intenzív csapadékhullás (10-20 mm), esetleg kisebb szemű jég kísérheti. Estére várhatóan mindenhol megnyugszik a légkör.

2024.05.26. 22:30 HungaroMet Nonprofit Zrt.

HungaroMet: 2024. május 26. 22:36 (20:36  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.