2024. április 14. vasárnap
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére

2024.04.15. hétfő éjfélig

Hétfő délutánig kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Hétfő délutántól az északnyugati, északi megyékben kialakulhatnak zivatarok, amelyeket lokálisan intenzív csapadékhullás (>20-30 mm) kísérhet, emellett viharos széllökések is előfordulhatnak környezetükben (>70-80 km/h). Estétől az északi tájakon az eső, záporeső mellett is van kicsi esély zivatarok előfordulására.

2024.04.14. 22:55 HungaroMet Nonprofit Zrt.

HungaroMet: 2024. április 14. 22:56 (20:56  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.