2024. július 3. szerda
Hírek a meteorológia világából

HungaroMet: 2015. május 14. 14:23

Átlagos hőmérsékletű hétvége

Az előttünk álló hétvégén hazánkban a hőmérséklet a sokévi átlag közelében várható, szombaton egy gyengülő frontálzóna, vasárnap egy északról érintő hidegfront alakítja az időjárást.

Szombaton kezdetben erősen felhős vagy borult idő várható, majd a délelőtti óráktól észak felől csökken a felhőzet, kisüt a nap. Délelőtt az ország déli felén több helyen valószínű eső, zápor, majd délután megszűnik a csapadék. Mérsékelt marad az északias szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8, 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 24 fok között alakul.

Vasárnap a változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk, majd a délután második felében kiderül az ég. Néhol - elsősorban északkeleten és nyugaton, északnyugaton - záporeső, egy-egy zivatar is valószínű. Az északnyugati, északi szél több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8, 13 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 25 fok között alakul.

A legfrissebb információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és a Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.