2024. július 3. szerda
Hírek a meteorológia világából

HungaroMet: 2015. február 19. 13:52

Enyhe, változékony hétvége

Az előttünk álló hétvégén folytatódik az átlagosnál enyhébb idő. Szombaton az ország nagy részén több órára kisüt a nap, de sokfelé fúj majd erős szél. Vasárnapra mérséklődik a szél, ugyanakkor beborul az ég, és többfelé esőre is számítani kell.

Szombat reggel még többnyire erősen felhős időre számíthatunk, majd délnyugat felől csökken a felhőzet, és az ország nagy részén több órára kisüt a nap. Csapadék nem várható. A déli, délnyugati szél a Dunántúlon és a Duna-Tisza köze nyugati részén többfelé megerősödik, a Nyugat-Dunántúlon viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +2 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 12 fok között alakul.

Vasárnap reggelre megnövekszik, napközben délnyugat felől megvastagszik a felhőzet. Délnyugat felől egyre többfelé valószínű eső, zápor, de északkeleten kicsi a csapadék esélye. A keleti, északkeleti szél megélénkül, nyugaton néhol megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul, keleten lesz a melegebb.

 A legfrissebb információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és a Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.


24 óra alatt lehulló, 5 mm-t meghaladó csapadék valószínűsége
február 22-ére, vasárnapra az ECMWF modell alapján.
Délnyugaton 60 százalék fölötti, északkeleten ugyanakkor 10 százalék alatti az ilyen mennyiségű csapadék esélye.