2024. július 3. szerda
Hírek a meteorológia világából

HungaroMet: 2015. február 26. 13:34

Enyhe hétvége több-kevesebb napsütéssel

Az előttünk álló hétvégén folytatódik az átlagosnál enyhébb idő. Szombaton már lesznek kevésbé felhős területek is, de vasárnap nagy területen és hosszú időre kisüt a nap. Néhol előfordulhat eső, de legfeljebb pár mm eshet.

Szombaton a Dunántúlon már csökken a felhőzet, másutt erősen és közepesen felhős területek még egyaránt lehetnek. Elsősorban a déli megyékben fordulhat elő kisebb eső. Az északi szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon erős széllökések is lehetnek. A hőmérséklet a hajnali -1, +5 fokról napközben 8, 13 fok közé emelkedik.

Vasárnap már országszerte gomolyfelhős idő várható hosszú napos időszakokkal, csak estefelé növekszik meg átmenetileg a felhőzet, akkor északon néhol már kisebb eső is előfordulhat. A délire forduló szél ismét a Dunántúlon erősödik meg elsősorban. A hőmérséklet a hajnali -4, +2 fokról napközben 10, 14 fok közé emelkedik.

A legfrissebb információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és a Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.


Az ECMWF által előrejelzett felhőzeti viszonyok vasárnap délre (12 UTC) vonatkozóan,
amely többnyire napos időre utal.