2024. július 3. szerda
Hírek a meteorológia világából

HungaroMet: 2015. március 5. 13:17

Erősödő nappali felmelegedés, többórás napsütés

A hétvégén magasnyomású zóna helyeződik fölénk. Ennek köszönhetően általában kevés lesz a felhő felettünk, több órára kisüt a nap, legfeljebb északnyugaton, nyugaton növekszik meg időnként erősebben a gomolyfelhőzet. Csapadék nem várható. Fokozatosan erősödik a nappali felmelegedés, vasárnap már az ország nagy részén a kora délutáni órákban 10 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szombaton túlnyomóan derült, napos, száraz idő lesz, kevés gomolyfelhő inkább csak északnyugaton lehet. Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül, főként a déli, délkeleti megyékben meg is erősödik. A hőmérséklet a hajnali 0, -5 fokról napközben 6, 10 fok közé emelkedik.

Vasárnap eleinte derült lesz az ég, majd északnyugaton, nyugaton már többször erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet, de emellett több-kevesebb napsütésre mindenütt számíthatunk. Csapadék nem várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet a hajnali 0, -5 fokról napközben 8, 11 fok közé emelkedik.

A legfrissebb információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és a Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.


Az ECMWF által előrejelzett felhőzeti viszonyok szombat délre (12 UTC) vonatkozóan,
amely többnyire napos időre utal.