2024. július 3. szerda
Hírek a meteorológia világából

HungaroMet: 2014. november 6. 12:35

Felhős, olykor csapadékos, de enyhe hétvége

A hétvége időjárását egy lassú mozgású hidegfront alakítja. Ez a front térségünkben feloszlik, így vasárnapra már javuló tendenciát mutat az időjárás.

Pénteken általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, de a Duna-Tisza-köze déli felén és a Tiszántúlon vékonyabb, szakadozottabb lesz a felhőzet. A Dunántúlon több helyen, másutt csak helyenként fordulhat elő gyenge zápor, kisebb eső. A hőmérséklet hajnalban általában 8, 13 fok között várható, de északkeleten 4, 7 fokig hűl le a levegő. Csúcsértéke 15, 21 fok között valószínű, a keleti határ mentén ennél kissé melegebb is lehet.

Szombaton és vasárnap délelőtt is még jobbára borult lesz az ég, csupán vasárnap délutánra csökken nagyobb területen a felhőzet. Főként szombaton valószínű több helyen eső, zápor, de jelentős mennyiségű csapadék nem valószínű. Vasárnap legfeljebb délelőtt lehet még néhol gyenge eső. A hőmérséklet ezen időszak során hajnalban 4, 12, napközben 13, 19 fok között valószínű.

A legfrissebb információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és a Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.


Előrejelzett tengerszinti légnyomás és felhőzeti kép 2014. 11. 08. szombat 12 UTC-re