2024. július 3. szerda
Hírek a meteorológia világából

HungaroMet: 2015. január 15. 13:45

Felhős hétvége, szombat estétől sokfelé esővel

A hétvégén is folytatódik az átlagosnál enyhébb idő, bár egy szombat éjszaka érkező hidegfront hatására vasárnapra több fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés.

Szombaton kezdetben változóan felhős lesz az ég az ország fölött, majd délutántól nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Csapadék napközben még nem valószínű, majd estétől egyre többfelé elered az eső, záporeső. A déli, délkeleti szél többfelé megélénkül, északnyugaton meg is erősödhet. Késő este északnyugaton a szél északnyugatira fordul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +4 fok között alakul, de északnyugaton csak 5, 7 fokig hűl le a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton és délen 10 és 14, másutt 5 és 9 fok között valószínű.

Vasárnap általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, estefelé nyugaton csökkenhet átmenetileg a felhőzet. Csapadéksáv vonul át kelet, délkelet felé, délután eső, zápor inkább már csak a Dunától keletre valószínű. A Tiszántúlon a délnyugati, másutt az északnyugati, északi szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 2 és 7 fok között alakul, de délen, délkeleten 8, 10 fok is lehet.

A legfrissebb információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és a Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.


Az ECMWF modell 2015. január 18. vasárnap 00 UTC-re vonatkozó 850 hPa-os hőmérsékleti előrejelzésén
jól látszik a Kárpát-medencét elérő hidegfront mögött érkező több fokkal hidegebb levegő.