2024. július 3. szerda
Hírek a meteorológia világából

HungaroMet: 2014. november 20. 14:08

Hűvös, nagyrészt felhős idő várható

A hétvégén front nem lesz felettünk, csendes eseménytelen idő valószínű. A medencébe szivárgó hidegebb levegő fölé a magasban enyhébb érkezik. Ez a hőmérsékleti elrendeződés a viszonylag magas alacsonyszintű nedvességgel kedvez a köd, illetve az alacsony felhőalapú rétegfelhőzet képződésének. Felhős, párás, helyenként ködös idő valószínű.

Szombaton az ország nagyobb részén erősen felhős, párás, helyenként tartósan ködös idő várható, csupán kisebb körzetekben süthet ki a nap. A ködös területeken szitálás előfordulhat. Gyenge marad a légmozgás. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul.

Vasárnap is túlnyomóan borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható, csak kevés helyen számíthatunk napsütésre. A ködös területeken szitálás előfordulhat. Gyenge marad a légmozgás. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul.

A legfrissebb információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és a Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.


Előrejelzett
tengerszinti légnyomás és 850 hPa-s szint hőmérsékleti mezeje 2014.11.23. 12 UTC-re