2024. július 3. szerda
Hírek a meteorológia világából

HungaroMet: 2016. június 16. 12:07

Meleg idő helyenként zivatarral

Egy közelünkben hullámzó frontrendszer és az előtte áramló meleg levegő alakítja a hétvége időjárását. Mindkét nap több órára kisüt a nap, de helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. A hőmérséklet csúcsértéke kissé az átlag felett alakul.

Szombaton a  Dunántúlon jellemzően gomolyfelhős, napos idő várható számottevő csapadék nélkül. Keleten eközben több lesz a felhő, és ott több helyen is lehet zápor, zivatar. Keleten a délnyugati szelet még kísérhetik élénk, olykor erős széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Vasárnap napközben többnyire kevés lesz a felhő, napos idő várható. Az esti órákban főként délnyugaton alakulhat ki zápor, zivatar. Az északkeleti szél időnként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között alakul.

A legfrissebb meteorológiai információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és a Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.