2024. július 3. szerda
Hírek a meteorológia világából

HungaroMet: 2015. április 23. 14:16

Sok napsütés, elszórtan zivatarok a hétvégén

A hétvége frontmentesnek ígérkezik, de ez nem jelenti azt, hogy csapadék sem lesz hazánkban. A hőmérséklet a sokévi átlag felett alakul.

Szombaton és vasárnap is több órára kisüt a nap, de nem lesz zavartalan a napsütés. A délelőtti órákban gomolyfelhők fejlődnek, ezekből szombaton csak – elsősorban az Alföldön, illetve a keleti megyékben – helyenként, vasárnap elszórtan, bárhol az országban kialakulhatnak záporok, illetve zivatarok. Vasárnap délután van a legnagyobb esélye csapadék előfordulásának.

Mind a minimum, mind a maximum hőmérséklet emelkedik: csak kevés helyen süllyed a hőmérséklet hajnalban 5 fok alá, míg délután többnyire 20, 25 fok várható.

Hétfőtől megváltozik az időjárás jellege. Többfelé lehet esőre, záporra, zivatarra egyaránt számítani, a felhős időszakok lesznek túlsúlyban, de csak a tartósan csapadékos területeken marad 20 fok alatt a csúcshőmérséklet.

A legfrissebb információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és a Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.


1. kép: Szombatra, vasárnapra és hétfőre előrejelzett maximumhőmérséklet


2. kép: Szombatra, vasárnapra és hétfőre előrejelzett napi csapadékösszeg