2024. július 3. szerda
Hírek a meteorológia világából

HungaroMet: 2015. június 4. 12:57

Strandidő a hétvégén

A meleg, napos nyár kedvelőinek ezúttal nem lehet panaszuk az időjárásra, nem „romlik el” a hétvégére az idő. Most az átlagosnál nagyobb az előrejelzés megbízhatósága, ugyanis anticiklon felhőoszlató hatású leszálló légmozgása alakítja a Kárpát-medence időjárását, légköri front csak hétfőn közelíti meg térségünket.

A hétvégén az ország nagy részén túlnyomóan derült időre számíthatunk, szombaton inkább csak délkeleten zavarhatják időnként gomolyfelhők a napsütést, vasárnap délután pedig északnyugaton lehet több a felhő, és akkor a határvidéken egy-egy zápor, zivatar is előfordulhat, egyébként csapadék hazánkban nem várható.

A hétvégén mérsékelt keleti, délkeleti szélre van kilátás. Az éjszakák felfrissülést hoznak, hiszen hajnalra 11 és 18 fok közé hűl le a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 fok körül alakul.

A legfrissebb meteorológiai információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és a Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.


1. ábra: Az ECMWF modell által előrejelzett európai időjárási helyzet 2015.06.06-án este


2. ábra: Az ECMWF modell által előrejelzett legmagasabb hőmérsékletek Európában, 2015.06.06-án