2024. július 3. szerda
Hírek a meteorológia világából

HungaroMet: 2016. március 24. 14:01

Tavaszias húsvéti hétvége

A húsvéti hétvégén szombaton és hétfőn is gyenge hidegfront alakítja hazánk időjárását, de összességében ennek ellenére emelkedő csúcshőmérsékletre, többórás napsütésre és csak kisebb csapadékra számíthatunk.

Szombaton egy gyenge hidegfront vonul át felettünk, de a front a Kárpát-medence felett fokozatosan gyengül, veszít az erejéből. Emiatt ugyan a nap első felében még felhős időre van kilátás, és délutánig elszórtan kisebb eső, zápor is előfordulhat, de délutántól fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, és egyre többfelé kisüt a nap. A Dunántúl nyugat felén megélénkülhet az északi szél, másutt mérsékelt lesz a légmozgás. Hajnalban -1 és +6, délután 10,13 fok várható.

Húsvét vasárnap változóan felhős időre, több-kevesebb napsütésre számíthatunk, már csak keleten lehet elvétve kisebb csapadék. Gyenge vagy mérsékelt marad a változó irányú szél. Hajnalban -1, +4 fok valószínű, de napközben már erősödik a nappali felmelegedés mértéke, 12, 17 fokot mérhetünk országszerte.

Húsvét második napján újabb, ezúttal is gyenge hidegfront érkezik a Kárpát-medence fölé. Emiatt napközben jellemzően felhős idő valószínű rövidebb napos időszakokkal, főként a Dunántúlon helyenként kisebb eső, zápor is előfordulhat. Továbbra is mérsékelt marad a légmozgás.

Az időjárás aktuális és várható alakulásával kapcsolatban a legfrissebb információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de telefonos szolgáltatásunk (06 90 603421), és Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.


1.ábra: Szombat napközben várható időjárási helyzet és felhőzet.
Jól kivehető a térségünk felett elgyengülő hidegfront.


2. ábra: Szombatra előrejelzett csapadék mennyisége 0 órától 24 óráig.


3. ábra: Vasárnap várható időjárási helyzet és felhőzet.


4. ábra: Hétfő kora délután várható időjárási helyzet és felhőzet.


5. ábra: Hétfőre előrejelzett csapadék mennyisége 0 óra és 24 óra között.