2024. július 3. szerda
Hírek a meteorológia világából

HungaroMet: 2015. november 12. 14:18

Továbbra is enyhe, de változékonyabb idő

Az elmúlt napokban többször is előfordult frontátvonulás, de alapvetően a napos időjárás volt a jellemző, a frontok csak érintették térségünket. Ezzel szemben az előttünk álló hétvégén több lesz a felhő, elszórtan csapadékra is van kilátás.

A hétvégén, illetve a jövő hét elején több hullámban időjárási frontok vonulnak át a Kárpát-medencén, emiatt kicsit változékonyabb idő várható.

A szombaton érkező hidegfront még csak átmeneti felhősödést okoz, és csak kevés helyen fordul elő belőle záporeső. A szeles éjszaka miatt enyhe lesz a hajnal, a Kisalföldön 10 fok, a szélcsendes tájakon – főleg északkeleten és délnyugaton – 4, 5 fok körüli értékeket mérhetünk (1. ábra). Délutánra 9, 15 fok közé melegszik fel a levegő (2. ábra).

Vasárnap egy újabb frontrendszer éri el térségünket, emiatt fokozatosan megnövekszik a felhőzet, estére már a legtöbb helyen beborul az ég. Már több helyen, legnagyobb eséllyel északon és keleten lehet esőre számítani. A nap első felében még kisüt a nap, de délután már borongósabb, helyenként csapadékos időre van kilátás. Hajnalra leáll a szél, és kevés lesz a felhő, ezért csak 1, 6 fok várható (3. ábra), a csúcshőmérséklet 8, 13 fok között alakul (4. ábra).

A legfrissebb meteorológiai információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és a Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.


Minimum hőmérséklet szombaton


Maximum hőmérséklet szombaton


Minimum hőmérséklet vasárnap


Maximum hőmérséklet vasárnap