2024. július 3. szerda
Hírek a meteorológia világából

HungaroMet: 2015. október 22. 13:36

Változatlan változékonyság

Az elmúlt napok csapadékos időjárását okozó magassági hidegcsepp helyét már átvette egy magasnyomás, amely nem csupán a hétvégén, hanem a jövő hét első napjaiban is alakítója lesz időjárásunknak.

Az anticiklon áramlási rendszerében szombaton több fokkal melegebb levegő érkezik fölénk a magasabb rétegekben. A magasban történő melegedés és az anticiklon az évnek ezen szakaszában már jelentősen megnöveli a ködhajlamot.

Ennek eredményeként a következő napok során napos és erősen felhős, illetve tartósabban ködös területek egyaránt előfordulhatnak. Mindazonáltal ez az időjárási helyzet várhatóan még nem fog országszerte borult, párás idővel járni (lásd: hidegpárna).

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 12 és 17 fok között alakul.

Ábráinkon a Budapestre és Miskolcra vonatkozó időbeli vertikális metszetet láthatjuk a relatív nedvesség és a hőmérséklet tekintetében.

A legfrissebb meteorológiai információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és a Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.