2024. július 3. szerda
Hírek a meteorológia világából

HungaroMet: 2016. március 10. 15:05

Változékony idő lehűléssel

A következő napokban anticiklon épül ki Észak-Európa felett, ennek peremén észak felől változó nedvességtartalmú és egyre hidegebb légtömegek érkeznek fölénk.

A hosszú hétvége első napjaiban még a felhőké lesz a főszerep, és szórványosan várható eső, zápor. A legnagyobb eséllyel a Dél-Dunántúlon és Nyugat-Magyarországon számíthatunk csapadékra, de a mennyisége nem lesz jelentős. Vasárnaptól egyre hosszabb időszakokra süt ki a nap, és fokozatosan csökken a csapadékhajlam, továbbra is délnyugaton a legnagyobb a záporok kialakulásának az esélye.

Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik, a nappali órákban főleg Nyugat-Magyarországon, illetve északkeleten viharos közeli széllökések is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet kezdetben 2 és 7 fok között alakul, majd az időszak végén, amikor derült, illetve kissé felhős éjszakák lesznek -3, +2 fokig süllyed a hőmérséklet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 6 és 13 fok között valószínű.

A jövő hét első napjaira szóló előrejelzés meglehetősen nagy bizonytalanságot rejt magában, különösen igaz ez a csapadék mennyiségére.


Időjárási helyzet 2016.03.13-án 13 órakor (12 UTC)