2024. július 3. szerda
Hírek a meteorológia világából

HungaroMet: 2014. november 13. 12:23

Változékonyabb, de továbbra is alapvetően enyhe idő várható

Kissé változékonyabbra fordul időjárásunk.  Szombaton még csak a nyugati határ közelében valószínű eső, vasárnapra a csapadékzóna fölénk helyeződik.

Szombaton (1. ábra) az Alföld egy részén hosszabb időre is felszakadozik, csökken a felhőzet, másutt erősen felhős vagy borult marad az ég. Többfelé várható párásság, hajnalban, délelőtt ködfoltokra is számítani kell. A nyugati határ közelében gyenge eső, zápor előfordulhat. A délkeleti szél megélénkül, északnyugaton helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul, de északkeleten ennél néhány fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között várható.

Vasárnap (2. ábra) már általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, napsütés reggel egészen északkeleten, délután nyugaton, délnyugaton valószínű. Délnyugat felől csapadékzóna vonul át az országon: többfelé várható eső, zápor (délelőtt északkeleten még, délután délnyugaton már nem valószínű csapadék). Napnyugta után délnyugat felől átmenetileg egyre nagyobb területen csökken a felhőzet. A délkeleti szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul, de északkeleten ennél néhány fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 16 fok között várható, a középső országrészben lesz a hűvösebb.

A legfrissebb információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és a Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.


1. ábra: Előrejelzett tengerszinti légnyomás és felhőzeti kép 2014. 11. 15. szombat 12 UTC-re


2. ábra: Előrejelzett tengerszinti légnyomás és felhőzeti kép 2014. 11. 16.vasárnap 12 UTC-re