2024. május 27. hétfő
Honlap újdonságok

HungaroMet: 2020. szeptember 21. 10:10

Meteora mobil alkalmazás villám adatokkal

Már a zivatarszezon vége felé járunk, de az előrejelzések szerint az elkövetkező héten még kialakulhatnak villámlással járó időjárási helyzetek. Ugyanakkor már most gondolva a következő nyárra újabb fejlesztéssel – villám térkép réteggel – gazdagodott az Országos Meteorológiai Szolgálat Meteora mobil alkalmazása. A Meteora az OMSZ mobileszközökre kifejlesztett, országosan és ingyenesen elérhető alkalmazása, amely egy mobileszközökön futtatható óra, ami egyben sok-sok, hasznos, hiteles, meteorológiai információt is szolgáltat.

A Meteora program használja a mobileszköz helymeghatározó és internetes adatlekérési lehetőségeit. A cellainformációk alapján meghatározza a használó helyzetét, és az adatkapcsolaton keresztül automatikusan letölti az Országos Meteorológiai Szolgálat számítógépéről az aktuális tavi viharjelzéseket, helyi riasztásokat, méréseket, észleléseket, előrejelzéseket, és éghajlati információkat is. A Meteora alkalmazás iPhone és iPad (iOS 8.0 vagy újabb) platformon is működik, illetve Android™ 2.2 és újabb készülékekre tölthető le. A Huawei Mobil Szolgáltatások (HMS) 5.0 vagy újabb változatát használó Android készülékekre a Huawei AppGallery-ben található megfelelő változat.

Részletes információ található a meteora.met.hu honlapon, illetve a Google Play piactéren, a Huawei AppGallery-ben és az App Store-ban.

 


Kapcsolódó oldalak
: