2024. március 29. péntek
Hírek

HungaroMet: 2022. március 21. 20:21

KlimAdat projekt zárórendezvénye

2022. március 30-án 9 órakor kerül megrendezésre a „KlimAdat – Az éghajlatváltozás magyarországi hatásainak feltérképezése regionális klímamodell-szimulációk elvégzésével és reprezentatív adatbázis fejlesztésével” projekt zárórendezvénye.

Program [pdf: 778 KB]

A rendezvény helyszíne az Országos Meteorológiai Szolgálat budapesti székháza (1024 Budapest, Kitaibel Pál u. 1.), emellett lehetőséget biztosítunk az esemény online követésére is.

Kérjük, részvételi szándékát és módját (személyes, vagy online) március 23-ig szíveskedjen jelezni a következő oldalon: forms.gle/SKuFh9hPvsg8Ytt1A

Az online résztvevőknek a Webex linket a rendezvényt megelőző napokban küldjük ki.



A klímaváltozás hazánkban várható hatásaira való célirányos felkészüléshez elengedhetetlen a magyarországi változások irányának és mértékének ismerete. Ehhez jó minőségű mérési és modellezett meteorológiai adatokra van szükség, melyek megfelelő kiindulási alapot szolgáltatnak az éghajlatváltozás különböző ágazatokra kifejtett hatásainak vizsgálatához. Emellett az éghajlati adatokból származtatott információk elérhetősége és megfelelő értelmezése is kulcsfontosságú a helyes alkalmazkodási lépések kijelöléséhez.

A KlimAdat projekt legfontosabb célja egy komplex, részletes meteorológiai adatokkal feltöltött adatbázis és térinformatikai megjelenítő rendszer kialakítása volt, amely objektív háttérként segíti az alkalmazkodással kapcsolatos tervezést és döntéshozatalt.

A KlimAdat (KEHOP-1.1.0-15-2015-00001) projektről bővebb információ: klimadat.met.hu