2024. április 28. vasárnap
Hírek

HungaroMet: 2023. október 3. 12:00

Megjelent a Homogenizálási Szeminárium konferencia kötete

Elkészült a nagy múltú, OMSZ által szervezett Homogenizálási Szeminárium és Interpolációs konferencia sorozat 2023. májusi eseményének a konferencia kötete. A tíz magyar és számos külföldi szerzőt felvonultató kötet a Meteorológiai Világszervezet World Climate Data and Monitoring Programme (WCDMP) könyvtárában található.

A kiváló minőségű homogén adatsorok és a térbeli interpoláció nélkülözhetetlenek a klimatológiai és meteorológiai vizsgálatokhoz. Az Országos Meteorológiai Szolgálat már 11. alkalommal rendezett nemzetközi konferenciát az adathomogenizáció témakörében. 27 országból 45 fő az OMSZ központjában, 30 szakember pedig online vett részt a május 9-11. között zajló rendezvényen, amit a Meteorológiai Világszervezet (WMO) és az Európai Meteorológiai Szolgálatok Hálózata (EUMETNET) is támogatott. A találkozók elsődleges célja a módszertani és elméleti szempontok megvitatásának elősegítése.

A korábbi konferenciák kötetei is fellelhetők a WCDMP gyűjteményében. Ezek a kiadványok jól tükrözik az adatkezelés, adatellenőrzés, homogenizálás és interpoláció témakörének tudományos fejlődését.
 

Kapcsolódó oldalak
: