2024. június 30. vasárnap
Hírek

HungaroMet: 2024. június 3. 09:00

Az éghajlatváltozás nyomában: okok és bizonyítékok

A HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. a nyári szezon kitörése előtt, június 27-én egy workshopot szervez, mellyel támogatja a sajtó munkatársait az éghajlatváltozás modern, hiteles kommunikációjában.

A klímaváltozással foglalkozó hírek száma nyaranta rekordot dönt. Ez nem is csoda, hiszen a változásokat ebben az évszakban vesszük észre a leginkább, elég csak az évről évre kitartóbb hőhullámokra, a gyakran előforduló aszályos időszakokra, a rövid idő alatt lezúduló, nagymennyiségű, intenzív csapadékeseményekre gondolnunk. Ezért a HungaroMet Nonprofit Zrt. a nyári szezon kitörése előtt egy olyan workshopot szervez, mellyel támogatja a sajtó munkatársait az éghajlatváltozás modern, hiteles kommunikációjában.

Időpont: 2024. június 27. csütörtök 10:30

Helyszín: HungaroMet székház, 1024 Budapest Kitaibel Pál utca 1.

A rendezvényen szó esik majd a változások okairól és bizonyítékairól, a Kárpát-medencét érintő szélsőségekről, s arról, hogy mi vár ránk a jövőben. Szakértőink rövid előadásokban bemutatják a legfontosabb témaköröket, kitérnek a klímaváltozás említett hatásaira, majd interaktív foglalkozás keretében körbejárjuk a kérdéseket. Hasznos tanácsokkal, kommunikációs tippekkel is készülünk, illetve lehetőség lesz közvetlen beszélgetésre, kapcsolatépítésre is az éghajlati szakértőkkel.

A részletek megtekinthetők az előzetes programban. Várjuk az újságírókat egy kötetlen beszélgetésre! Kérjük, részvételi szándékát a regisztrációs űrlap kitöltésével jelezze június 21-éig. Kérdés esetén a rendezveny@met.hu email címen lehet érdeklődni.

Rövid kedvcsináló videó: